FinTech nog in early adoption fase

donderdag 23 februari 2017

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van financiële dienstverlening: FinTech. Bij weinig mensen gaat direct een belletje rinkelen als er zonder veel uitleg gevraagd wordt naar de bekendheid hiervan. Maar als we uitleggen wat we bedoelen, blijkt bijna de helft van de bevolking zich er wel iets bij voor te kunnen stellen. Dat blijkt uit de eerste editie van de Motivaction FinTech-monitor van afgelopen januari.De onderdelen waar FinTech zich in het algemeen mee bezighoudt, zijn voor de consument nog zeker geen gemeengoed.Maar we zien aan zaken als contactloos betalen – een jaar geleden stuitte dat nog op veel vragen en onzekerheden – dat het wel heel snel kan gaan met deze ontwikkelingen.

Van de huidige ontwikkelingen zijn eigenlijk alleen de directe transacties en de mogelijkheid om 24/7 te bankieren nog wel enigszins bekend. Voor de rest geldt dat onbekendheid overheerst.

Jouw reactie

  • * Het e-mailadres wordt niet vermeld op de website, maar kan door het Professionals Platform worden gebruikt om contact op te nemen over je reactie.

  • Om spam te voorkomen vragen we je om de onderstaande code over te typen.